Frankrijk-Nederland…

Frankrijk-Nederland…

Dit is mijn eerste blog op deze vernieuwde website. Ik ga nog niet de diepte in. Ik ben benieuwd naar wat jullie interesseert?

Nu toch even in het kort! Frankrijk & Nederland, dat zijn twee landen die al eeuwen met elkaar verbonden zijn! En toch hebben ze vandaag nog, te vaak een haat-liefde relatie. Gelukkig is het het toch het vaakst liefde!

Wat is dat dan toch jammer, als het niet gaat. Daar kun je niets mee.

Ik woon inmiddels 20 jaar in Nederland en ik kijk dat allemaal op afstand. Ik erger me aan hoe het soms loopt. Het kan zo makkelijk gaan. Fransen en Nederlanders lijken namelijk meer op elkaar dan ze het vaak denken.

Natuurlijk zijn er een paar wezenlijke verschillen tussen deze twee volkeren! Om maar de eerste waaraan ik denk te noemen… eten, onderwijs, met conflicten omgaan, leiding geven, de gezondheidszorg. Het verschil zit hem in de aanpak en de weg naar de oplossing. Maar het resultaat is vaak hetzelfde!

Hoe kijk jij hier tegenaan? Ik ben benieuwd! Laat het mij weten.

Bonne journée à tous!

Bénédicte

1Comment
  • Saskia van de Riet
    Posted at 08:44h, 21 June Reply

    Ik ben me zeer bewust van de impact van cultuurverschillen, omdat ik jarenlang in Engeland heb gewoond en gewerkt. Goede communicatie en wederzijds begrip is daarbij heel belangrijk. Fijn dat jij als zo’n tweetalige schakel een brug kunt slaan tussen mensen en bedrijven. Samen kunnen we zoveel meer!

Post A Comment

Skip to toolbar